logo gietemawevers notarissen

Gezondheidszorg

Ons kantoor bedient veel organisaties, instellingen, beroepsbeoefenaren en ondernemingen werkzaam in de gezondheidszorg. Met name hebben wij een stevige praktijk opgebouwd in de georganiseerde eerstelijns gezondheidszorg. Wij zijn ook aangesloten bij De Eerstelijns (www.de-eerstelijns.nl) als De Eerstelijns Notaris.

Zo werken wij landelijk voor de nodige zorggroepen, gezondheidscentra, diagnostische centra, huisartsenposten, zbc’s, samenwerkingsverbanden en facilitaire organisaties. Ook ontstaan op dit moment veel initiatieven waarbij partijen in de eerstelijns gezondheidszorg samenwerkingsverbanden aangaan met medisch specialisten en organisaties in de tweedelijn.

Het soort werk dat wij voor cliënten in deze branche verrichten betreft vooral het oprichten van rechtspersonen, het opzetten van juridische structuren en het geven van advies inzake samenwerkingsverbanden, de keuze voor een bepaalde rechtsvorm of juridische structuur alsmede de inrichting daarvan qua zeggenschap / governance alsmede financiële rechten. Een goede kennis van de zorgspecifieke regelgeving is daarbij van groot belang.

linda sidebar